Galla for 2.års elever 2017

Angst for at køre bil #1

Det her er nok det mest grænseoverskridende jeg kommer til at skrive om på min blog. Jeg har det fint med at skrive om andre pinlige ting, mine psykiske problemer og andre ting, for det er noget jeg har lært at leve med, og sagtens kan stå ved, men nu indrømmer jeg altså lige en ting om mig selv, for ellers tror jeg aldrig jeg lærer at leve med det.

Jeg har angst for at køre bil! Det virker helt åndssvagt inde i mit hoved, at man kan have angst for sådan en ting. Vi har en bil, og jeg slipper for at skulle tage offentligt transport, men egentlig vil jeg hellere tage toget og bussen, selvom jeg også har angst for offentlig transport. Wow, jeg har angst overfor mange ting, nu hvor jeg tænker over det.

Jeg har haft kørekort siden 2013, men efter jeg nu har mulighed for at køre bil hver dag, er det gået op for mig, at jeg faktisk er enormt bange for det. Jeg kan ryste og blive helt panisk, bare når jeg tænker på, at skulle sætte mig bag rattet i vores lille Fiat Punto. Jeg plejer at få min kæreste til at køre, for så slipper jeg trods alt for at se frygten i øjnene, hvilket egentlig er dumt, for så lærer jeg aldrig nogensinde at miste frygten for det.
Jeg er i den situation, at jeg skal bruge bilen ret tit, faktisk flere gange om ugen, hvor jeg skal køre et godt stykke, mellem Frederikshavn og Brønderslev.

Jeg har søgt lidt på Google, og det var også derigennem, jeg fandt ud af, at der er et navn for angsten for at køre bil – Amaxofobi.
Ja, nu indrømmer jeg det sgu! Jeg har amaxofobi, og jeg synes det er helt vildt pinligt at tale om, for jeg har jo fået mit kørekort, netop fordi jeg bestod en køreprøve, og dermed beviste, at jeg kan køre sikkert i trafikken.
For mig er problemet bare, at jeg ikke føler jeg har kontrol over min bil, men nærmere føler at den har kontrollen over mig, og det skal helt sikkert omvendes.

Jeg har derfor downloadet en app, som jeg har hørt en masse godt om. Måske kender nogle den.
App’en hedder “Hellomind”, og er en applikation med hypnose sessioner. Der er rigtig mange forskellige, og selvfølgelig også én til de som har angst for at køre bil.
Jeg har givet 69,- for 10 sessioner, som hver varer 25 minutter.
Nogle mennesker vil nok mene, at hypnose er noget værre pjat, men hvis man vælger at tro på at det virker, som jeg har gjort, så tror jeg på at det nok skal virke. Jeg har kun gennemført én session, så jeg glæder mig til at se hvordan mit forhold til min bil er, når jeg har gennemført de sidste.

Jeg opdaterer løbende, og kommer med en afsluttende vurdering af hele forløbet.

Hvis nogle af jer lider af en fobi, som i er rigtig kede af, f.eks. højdeskræk, fobi for nåle eller andet, så kan app’en hentes i Appstore, for de som har Iphone! 🙂

God søndag, og held og lykke med at komme jeres fobier til livs, hvis i ligesom jeg, tror på hypnose!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Galla for 2.års elever 2017