SÅ ved du, at du spiller for meget Pokémon Go

Ting du skal stoppe med på de sociale medier

 

giphy

Jeg gør det sikkert selv uden at tænke over det, ellers har jeg garanteret gjort det et par gange eller tre i min fortid, hvor jeg bestemt må sige at have været uerfaren bruger af de sociale medier, men nogle ting på nettet irriterer mig bare helt enormt. Jeg undskylder på forhånd hvis jeg selv gør eller har gjort nogle af disse ting – Kald mig bare dobbeltmoralsk, når jeg begynder på nedenstående, haha.

  1. Hold op med at dele små citater om glæden ved livet og hele vores eksistens. “Breathe. its just a bad day, not a bad life”, fungerer bare ikke. Det er super sødt og sådan noget, og ja, det er da også til dels korrekt, men ingens liv bliver beriget med sådanne citater, og man bliver ikke ligefrem gladere efter at have set sådan ét eller noget lignende, svæve rundt på sin startside på Facebook. Det er faktisk bare irriterende, selvom jeg henviser til hvad jeg tidligere har nævnt. Jeg har selv gjort det samme i min fortid, men det er jeg faktisk også enormt flov over. Sommetider når jeg ser mine “minder” på Facebook, sletter jeg de gamle, fra 2011 og deromkring, hvis jeg har skrevet et dumt citat eller delt et billede med en åndssvag og fuldstændig ligegyldig tekst. Jeg er voksen nu, så jeg er stoppet. Nu gør jeg bare andre irriterende ting i stedet – Undskyld.
  2. HUSK nu nutids-r. Nøøøøj, hvor bliver jeg irriteret, nærmest arrig, når jeg ser nogle som glemmer de her MEGET vigtige bogstaver til slut i et ord. Jeg glemmer det sjældent selv, men når jeg gør bliver jeg virkelig sur på mig selv, fordi jeg ved, hvor sur jeg normalt bliver på andre når de glemmer det. Når jeg læser en tekst, uanset hvad det end er, så tjekker jeg ALTID efter nutids-r eller mangel på samme, hvilket sommetider er en utroligt belastende vane at have.
  3. Når du tagger dine venner på latterlige billeder hvor der blandt andet står “Tag en ven, som skal se denne ostemad”. Jeps, jeg har selv gjort det, og jeg gør det måske stadig en gang i mellem, men wow, det er irriterende at glo på, når alle på Facebook gør det. Min feed på Facebook bliver ikke just mere interessant af sådanne billeder, med ligegyldige motiver og informationer. Disse billeder er virkelig kun skabt, for at irritere.
  4. Bare hold op med, at dele konkurrenceopslag fra sider som “Audi Danmark”. Disse konkurrencer er falske, og det ved du udmærket godt – håber jeg da. Går du ind på disse sider, vil du ofte kunne bemærke, at de har ca. 200 likes. Tror du så helt ærligt, at de vil give 3 gratis biler ud, blot ved at folk deler deres falske opslag?
  5. Stop dog med, at synes godt om dine egne opslag på Facebook. Det ser altså super kikset ud, når eneste like, er personen selv. Jeg ved ikke helt, hvad folk tror de opnår ved at like deres eget profilbillede eller deres nyeste statusopdatering. Jeg ville flove mig gevaldigt, hvis jeg gjorde noget lignende. – Nej, jeg har aldrig gjort det, heller ikke da jeg var 13 år. Det svarer lidt til at give sig selv en highfive, og det er altså bare heller ikke særligt elegant.
  6. Når du tagger 467 mennesker på dit nye profilbillede, ved jeg ikke hvem du gavner, ud over dit eget selvværd. Jeg bliver ikke nødvendigvis irriteret når jeg ser billeder på min feed, hvor der er skrevet en sød profiltekst i stil med “Har de bedste omkring mig” , “Elsker jer, I ved hvem i er”, men jeg bliver lidt småtræt når der på billedet samtidigt, er tagget 50 random personer. Dette er blot et eksempel på én, som meget gerne vil have opmærksomhed på sit billede, og så mange reaktioner som overhovedet muligt, og det skal jeg da også lige love for, at de gør, for når de tagger halvdelen af deres vennekreds, ryger billedet jo med det samme op på alle deres startsider, og på den måde kan vennernes onkler og tante reagere på selvsamme billede. Vildt smart, men det holder bare ikke, for hold nu op, hvor er det altså kikset at frembringe sig selv opmærksomhed på den måde. Høst din opmærksomhed et andet sted.
  7. Drop spilanmodninger. Ingen gider dem.
  8. F**K… Jeg hader Clickbait indhold. Stop det dog.
    “Jeg er gravid…” Tryk på læs mere for at se resten af indlægget om hvorvidt jeg blot har spist for meget fastfood, og dermed kunne gå for at være gravid.
    Er det egentlig ikke bare vildt skuffende at bruge tid på sådanne indhold?
  9. Drop statusopdateringer som “Jeg hader bare når alt skal gå ud over mig” eller “Jeg troede ikke du ville såre mig på den måde”, i håb om, at dine venner vil spørge ind til emnet eller din fortvivlelse. Vi ved alle sammen, hvordan sådan en ender. Du vælger enten at skrive “Jeg vil ikke tale om dét” , “Det er ligegyldigt” eller “Vi tager den i PB” – Jamen, så lad dog være med at dele det i første omgang.
    Jeg har selv gjort noget lignende dengang jeg var 12-13 år gammel, øv. Måske er det bare en form for fase, vi alle skal igennem, når vi begynder at færdes på et medie som Facebook.
  10. HUSK; Dette indlæg er skrevet med et glimt i øjet!
    Det er bestemt ikke for at pege fingre af nogle, for jeg ved udmærket, at jeg selv har gjort nogle af tingene, hvis ikke nogle som har været endnu mere åndssvage.
    Vi er vel kun mennesker!

Nyd sommeren, som forhåbentligt er kommet for at blive, lidt endnu!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

SÅ ved du, at du spiller for meget Pokémon Go