1 night with Oreo

Disse ting var helt almindelige i min barndom…

… Men ville ALDRIG ske i dag. (Forhåbentligt)

  1. Røg, Røg, Røg
    Nogle mindes måske at skulle på en længere rejse med tog. Jeg var tit, som barn på rejse mellem Frederikshavn og København, hvor jeg skulle besøge min onkel. Min lillebror var også med for det meste, og vi var ikke så gamle på daværende tidspunkt. Dengang var der stadig en kuppe, med rygning tilladt. Men kørte man med tog, kunne man være ret sikker på, at resten af togets passagerer også stank af røg, når rejsen var slut.
    Som barn var vi glade for at rende rundt i toget, enten for at finde et toilet, en slikautomat eller andet, og på den måde lærte vi hurtigt ryge kuppe’en at kende.
  2. Det var meget almindeligt, at børnene løb på tanken, for at købe cigaretter til de voksne.
    Nu har mine forældre aldrig røget, men sommetider rendte vi alligevel på tankstationen for at købe cigaretter til vores forældres venner, hvis de var på besøg. Hvis vi var heldige fik vi lidt småpenge med, som vi for det meste brugte på tyggegummi cigaretter eller tyggegummi, som dengang kun kostede 25 ører! Jeps, det var tider – For få kroner, havde vi tyggegummi til en evighed!
  3. Computertider var korte
    Da jeg var barn havde vi kun én computer, hvilket vel egentlig var almindeligt for de fleste. Faktisk fik min mor først en telefon da jeg var omkring 6-7 år gammel. Det var en Nokia 3310.
    Vores computer var en kæmpe grim klods, og skærmen var tæt ved at være en meter i dybden. Min bror og jeg fik ca. 2 timer foran computeren hver dag – Så kunne vi spille, gå på MSN, eller hvad vi ellers ville bruge tiden til.
  4. Det var ikke tænkeligt, at man fik lov at ligge i baggagerummet.
    Jeg fik da sommetider lov. Det var vel egentlig bare sjovt, da man var barn.
  5. Selvfølgelig skiftede børnene gear fra passagersædet.
    Det skulle helst koordineres således, at det faldt sammen med, at mor eller far trådte koblingen ned.
    Tænk, at man gjorde sådanne ting dengang.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

1 night with Oreo