ENDELIG!

Racisme – Dårlig stil!

 

o-HAND-SHAKE-WHITE-BLACK-facebook

Jeg har aldrig rigtigt åbnet op omkring min holdning til alle de der kommer til Danmark på grund af krig i deres hjemland.
Jeg ved at debatten om flygtninge er lang og enighed når man aldrig til. Det er fuldstændigt som at diskutere politik. Nogle stemmer på røde partier, mens andre stemmer på de blå.
På nuværende tidspunkt vil jeg ikke ud med, hvad jeg stemmer på, i hvert fald ikke på så stort et forum, som en Bloggerverden kan være, men jeg vil gerne stå ved, at jeg ikke er racist, og faktisk ikke bryder mig særligt meget om folk som er racistiske.
Hvis man absolut har negative holdninger omkring de mennesker som kommer hertil, fra andre, ofte krigsramte lande, så må man gerne holde de holdninger hemmelige for mig, for jeg bliver lidt små sur.
Selv har jeg en håndfuld venner, som kommer fra Syrien. To af dem er brødre, og jeg mødte dem i forbindelse med et musik projekt vi alle var en del af. Da jeg mødte dem første gang, kunne de ikke meget dansk, så det var rigtigt svært at forstå hinanden og kommunikere på ordentligt vis. Men som månederne gik, blev drengene bedre og bedre til dansk. De har nu boet her i Danmark i knapt halvandet år, og den dag i dag, er der ikke noget i deres udtalelser jeg umiddelbart ikke forstår. De er kommet så langt på så enormt kort tid. De er rare mennesker, som vil alle det bedste. De tager en uddannelse, de går på sprogskole, deltager i socialt samspil med danskere på deres egen alder. De integrerer sig, på nogle måder bedre, end flere danskere ville gøre. – Jeg synes de er seje.
De kommer langevejs fra, har haft en benhård rejse, har måttet forlade deres hjem, deres hus, deres job, ægtefælle og børn. Jeg kan ikke forestille mig hvor hårdt det må være, for jeg ved med sikkerhed, at jeg aldrig selv kommer til at opleve noget lignende.
Jeg har absolut ingen problemer med, hvilken hudfarve folk har eller om de tror på Gud eller Allah. I min verden, er der plads til alle, så længe de behandler andre ordentligt. Kommer man til Danmark, for kun at være her, synes jeg det er en smule negativt, men kommer man herop, med en drøm om at få et godt liv sammen med sin familie, med job, med hus og med bil, så ser jeg intet ondt i dem.

Forleden snakkede jeg med én ung mand fra Syrien, som jeg også kender. Han har været udsat for, at unge mænd nede i byen, er kommet hen til ham, for at tage hårdt fat i hans trøje og sige, de vil slå ham ihjel næste gang de ser ham. – Jamen hvorfor?
Hvorfor har man lyst til at slå et andet menneske ihjel, bare fordi han ikke har samme hudfarve som én selv og måske ikke tror på at øl og fede byturer er det eneste der kan give vores liv perspektiv. Jeg forstår det simpelthen ikke. Vi er alle skabt af det samme, hvad entet det er gennem molekyler i luften og Big Bang, eller om det er sket ved Guds frembringelse. Hvad med tror på, er op til den enkelte, så længe man blot husker sig selv på, at vi alle er skabt lige – Vi har alle samme rettigheder til at leve et liv i fred, sammen med hinanden.

Jeg undskylder lige for min lange tale om racisme, men jeg synes det var på tide jeg fik min holdning delt, for racisme gør mig faktisk en smule målløs.

Vær mod andre, som i ønsker de skal være mod jer <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

ENDELIG!